en  fr  cs  de  et  el  es  ga  hr  it  pl  ro  sq  sk  sl  sv  nn  sr  bs  lt  mk  lb  nl  hy  pt  tr  da  bg  fi  hu  ka  lv  eu  ca  ru  gl

Јазичен квизЈазичен квиз

За да го прославиме Европскиот Ден на Јазиците Ви препорачуваме квиз кој ќе ви даде шанса да ги тестирате вашите знаења за јазиците на нашиот континент.

Квизот е поделен на 7 категории:

За секое точно одговорено прашање добивате по 2 поена, а 1 поен ако го погодите точниот одговор по втор пат. Имајте во предвид дека понекогаш за точното решение се бара повеќе од еден одговор.

Факти за јазиците
Јазични занимливости
Прашања за знаковен јазик
Само-проценете ги вашите јазични способности
Јазични богатства
Зборувај ми!
Животински звуци
Јазичен Квиз
Уникатни зборови
Познатите зборуваат
Здраво
Палиндроми
Хомоними
Игра - Меморија
Најдолги зборови
Брзозборки
Идиоми
Испрати карта Игра на знаковен
Sign language
game