ЕДЈ настани

Map is loading, please wait...

The Day of Languages

 Language Day, 28 фев. 2020, Ostrava-Hrabůvka, Czech Republic

Presentation of German, French and Spanish languages for students to help them choose the second foreign language; theatrical performances in English prepared by 4 groups of students; discussions with students who spent a year at schools abroad , etc.

Venue: Gymnázium, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace (Show On Map)
Target groups:  Language learners

Organizer: Gymnázium, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace
Estimated number of participants/people involved: 250
Address: Fr. Hajdy 34, 700 30, Ostrava-Hrabůvka, Czech Republic
Contact Name: Mgr. Pavla Tlolková
Contact Phone: +420596 712 216
Website: www.ghrabuvka.cz

Return to list of events  

Гласајте за најиновативните настанот оваа година! 

За да додадете малку ‘зачин’ на настанот, секој посетител на веб-сајтот може да гласа за некој што тие го сметаат како најиновативен ЕДЈ настан. Изборот може да се должи на неговата креативност или само затоа што тоа навистина го претставува духот на Денот. Гласањето ќе биде отворено за еден месец од 20 септември - 20 октомври, а победникот ќе биде објавен во декември. Ќе следува и мала награда за организаторот на овој настан, кој ќе добие најмногу гласови.

Победникот за 2014 година беше училиштето “Koluszki Primary School“ од Полска. Нивниот настан, со интересен наслов "Language fun fair" доби над 1000 гласови во текот на периодот за гласање. Честитки до победниците!