Славните личности зборуваат странски јазици

Многу успешни луѓе зборуваат повеќе различни јазици. Тоа не само што им помага во нивната работа, туку и им ги отвора вратите кон подобро разбирање на различните култури и уживање во другите земји.

И, ако тоа не е доволно: истражувањата покажуваат дека зборувањето на неколку јазици е една од најдобрите вежби за вашиот мозок. Тоа може да доведе дури и до одложување на почетокот на Алцхајмеровата болест за 4 до 5 години.