en  fr  cs  de  et  el  es  ga  hr  it  pl  ro  sq  sk  sl  sv  nn  sr  bs  lt  mk  lb  nl  hy  pt  tr  da  bg  fi  hu  ka  lv  eu  ca  ru  gl

Јазичен квизЈазичен квиз

За да го прославиме Европскиот Ден на Јазиците Ви препорачуваме квиз кој ќе ви даде шанса да ги тестирате вашите знаења за јазиците на нашиот континент.

Квизот е поделен на 7 категории:

За секое точно одговорено прашање добивате по 2 поена, а 1 поен ако го погодите точниот одговор по втор пат. Имајте во предвид дека понекогаш за точното решение се бара повеќе од еден одговор.