EDL.ECML.AT/LANGUAGECHALLENGE

Sfidat Gjuhësore të DEGJ-së

Këtë vit ne ftojmë të gjithë të marirn pjesë në një sfidë gjuhësore përgjatë Ditës Europiane të Guhëve! 51 sfidat që përmban doracaku inkurajojnë nxënësit për të dalë jashtë zonës së tyre të qetësisë dhe të përfitojnë nga mundësitë e shumta të praktikojnë ose mësojnë më shumë rreth gjuhëve, jashtë klasës së tyre. Ju mund të zgjidhni sfida të lehta që nuk ju marrin kohë si “numëro nga 1-10 në tre gjuhë të ndryshme në një minutë”, tek ato që janë pak më kërkuese si “sëbashku me një shok, shkruani fjalët e një kënge rap në një gjuhë të huaj”. Duhet të këtë diçka për të gjithë dhe ju mund të zbuloni se  ju aktualisht dini më shumë se sa mendoni për gjuhët.
Nëse nuk vendosni dot se me cilën sfidë të filloni, le të vendosë shansi për ju duke klikuar  tek rrota më poshtë. Nëse kënaqeni me  sfidën dhe ia dilni të plotësoni 10 ose më shumë prej tyre,  ju fitoni një certifikatë, duke përdorur linkun më poshtë dhe nëse dëshironi t'i tregoni botës aftësitë tuaja gjuhësore, pse të mos ndërrmerni 51 sfidat “Çfarë guxoni të bëni në një gjuhë të huaj?” (shiko më poshtë)

Shkarko doracakun në Shqipe

Sfida gjuhësore e ditës: Unë përktheva një këngë në një gjuhë të huaj me fjalët e mia.

Plotësove 10 sfida apo më shumë?

Kërko certifikatën 2022 për sfidat gjuhësore të DEGJ
Konfirmoj se kam plotësuar me sukses këto sfida. “Kërkoj Certifikatë”


Nuk dini se me cilën sfidë të filloni?

Le të vendosë rrota për ju!.


“Çfarë do të guxonit të bëni në një gjuhë të huaj?”

Ngarkoni videon tuaj nga sfida gjuhësore e 51-të këtu.