ЕДЈ настани

Map is loading, please wait...

Calligraphy Diversity connect us

 Language Day, 25 сеп 2020 - 25 сеп 2020, Wien, Austria

Interessierte können an diesem Tag anhand der präsentierten kalligraphischen Arbeiten die Vielfalt der Schrift hautnah erleben.

Venue: Vienna Calligraphy Center (Show On Map)
Target groups:  Adults (in general) Language learners Children Language teachers General public Young people (in general) Participants in adult education programmes Parents

Organizer: Vienna Calligraphy Center
Estimated number of participants/people involved: 50
Address: Spießhammergasse 4, 1120, Wien, Austria
Contact Name: Abd A. Masoud
Contact Phone: +4366473753708
Website: http://www.vccenter.at/index.html

Return to list of events  

Гласајте за најиновативните настанот оваа година! 

За да додадете малку ‘зачин’ на настанот, секој посетител на веб-сајтот може да гласа за некој што тие го сметаат како најиновативен ЕДЈ настан. Изборот може да се должи на неговата креативност или само затоа што тоа навистина го претставува духот на Денот. Гласањето ќе биде отворено за еден месец од 20 септември - 20 октомври, а победникот ќе биде објавен во декември. Ќе следува и мала награда за организаторот на овој настан, кој ќе добие најмногу гласови.

Победникот за 2014 година беше училиштето “Koluszki Primary School“ од Полска. Нивниот настан, со интересен наслов "Language fun fair" доби над 1000 гласови во текот на периодот за гласање. Честитки до победниците!