EDL.ECML.AT/EDLEVENTS

ЕДЈ настани

Map is loading, please wait...

European Day of Languages

 Language Day, 26 септ. 2023 - 26 септ. 2023, Eindhoven, Netherlands

During this day we will celebrate our diversity community within our school departement. Together with the students of different background we are preparing funny assignments such as competition/ quiz/ discussions/ music

Venue: Summa International business (Show On Map)
Target groups:  Language learners Young people (in general)

Organizer: Eva Hessels
Estimated number of participants/people involved: 250
Address: Furkapas 1, 5694MD, Eindhoven, Netherlands
Contact Name: Eva Hessels-Abelova

Return to list of events   Edit this event  

20 идеи за овогодинешниот Европски ден на јазиците

Погледни ја страницата

20 идеи за овогодинешниот Европски ден на јазиците

Се мачиш да најдеш идеи за ‘социјално дистанциран’ настан за овогодинешниот Европски ден на јазиците? Во овие несигурни времиња може да биде тешко да се организираат настани кои се воедно безбедни и привлечни за голем број на луѓе. Подолу се дадени неколку идеи кои ќе го поттикнат твоето креативно размислување, повеќето од кои се основаат на принципот “почни од помало да стигнеш до поголемо!”. 20 идеи за овогодинешниот Европски ден на јазиците.
 
'Најиновативен проект' 2023 г. е
Message in a Bottle

Настанот доби 480 + гласови и беше организиран од страна на Departamento Curricular de Línguas, Alcobaça, Portugal.

Честитки на победниците!

Највеќе бевме импресионирани од креативноста и големите напори што беа вложени во организирање на предложените настаните и би сакале да се заблагодариме на сите организатори на ЕДЈ настаните во 2023.