bg  bs  ca  cs  da  de  el  en  es  et  eu  fi  fr  ga  gl  hr  hu  hy  it  ka  lb  lt  lv  mk  nl  nn  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  tr

Промовирање на вашиот настан

Значи го осмисливте вашиот настан. Одлично. А за жал никој не знае за тоа. Но за среќа има многу што можете да направите да ја рекламирате вашата иницијатива. Ајде да почнеме вака и ...

  1. Внесете го вашиот настан во нашиот календар на настани.
  2. Проверете ги материјалите достапени за симнување и за нарачка од вашата национален претставник.
  3. Направите промотивни текстови/флаери и дистрибуирајте ги.
  4. Приклучете се на нашата Фејсбук група и известете ги сите за вашиот настан.
  5. Известете говашиот локален весник за настанот и за Европскиот Ден на Јазиците (не заборавајте да ја споменеѕр и адресата на ЕДЈ веб страница: www.coe.int/edl).
  6. Кажете му на вашиот Национален претставник за вашиот настан, тие можеби знаат и други начини за промоција на вашиот иницијатива.