Прашања кои никогаш не сте се осмелиле да ги поставите за јазиците

За овогодинешниот Европски ден на јазиците направивме серија на кратки видео клипови со фокус на „Прашања што никогаш не сте се осмелиле да ги поставите за јазиците“, а на нив одговараат експерти кои потекнуваат од различни професионални средини и специјализации.
Како што самиот наслов сугерира, типот на прашања се оние кои можеби не сакаме да ги поставиме пред публика, но, всушност, нагласуваат важни теми и се занимаваат со некои популарни заблуди за јазиците и нивното изучување.
Дали имате прашање кое би сакале да му поставите на експерт?

За да ги видите преводите на видеата, ве молиме активирајте ја оваа функција со кликнување на „преводи“ во менито на YouTube под видеото. За да ги промените јазиците, кликнете на менувачот и изберете преводи> „автоматски превод“ и изберете го посаканиот јазик (машинскиот превод е обезбеден од YouTube).

Прашања кои никогаш не сте се осмелиле да ги поставите за јазиците

За овогодинешниот Европски ден на јазиците направивме серија на кратки видео клипови со фокус на „Прашања што никогаш не сте се осмелиле да ги поставите за јазиците“, а на нив одговараат експерти кои потекнуваат од различни професионални средини и специјализации.

Погледни ја страницата

Do I really need grammar to learn a language?

With David Newby

Are there languages in Europe which are in danger of dying out?

With Marisa Cavalli


Why is it important to protect and promote regional and minority languages?

With Marisa Cavalli


What is the difference between language and dialect?

With Marisa Cavalli


Est-il facile d'atteindre le niveau A1 dans une langue et combien de temps faut-il pour atteindre le niveau C2 ?

avec Peter Brown


Est-il possible de parler couramment et rapidement une langue en utilisant une application ou un autre outil en ligne ?

avec Bernd RüschoffPlease send us your language-related question here:


 Your question:
 Required
 Email:
 Required
CAPTCHA image
Please enter the code shown above in the box below:
  Required