ЕДЈ настани

Map is loading, please wait...
   
 

Events count: 27 - Pages:  1 2 Next   
Pages count: 2

Czech Republic    25 септ. 2020 - 25 септ. 2020

Den jazyků na Lingua Universal
Language Day

Lingua Universal soukromá základní škola a mateřská škola s.r.o., Litoměřice - Předměstí

View details

Portugal    13 окт. 2020 - 14 окт. 2020

Franco Bar
School project

Portugal Sintra, Carrascal- Várzea de Sintra- Sintra

View details

Austria    21 септ. 2020 - 25 септ. 2020

My favourite expression in several languages
Language Week

BHAK Linz INternational Business School, Linz

View details

Serbia    25 септ. 2020

European Street of Languages
Language festival

Primary School "Aleksa Šantić" Stepanovićevo, Stepanovićevo

View details

Serbia    21 септ. 2020 - 25 септ. 2020

Evropski dan jezika
Language Week

Osnovna škola "Aca Aleksić" , Aleksandrovac

View details

Serbia    21 септ. 2020 - 25 септ. 2020

Evropski dan jezika
Language Week

Osnovna škola "Aca Aleksić" , Aleksandrovac

View details

Serbia    25 септ. 2020 - 25 септ. 2020

European Day of Languages with Kahoot
Competition/Tournament

OŠ "Vuk Karadzic" primary school, Crvenka

View details

Serbia    20 септ. 2020 - 25 септ. 2020

Europäischer Tag der Sprechen
Language Week

Osnovna škola Kole Rašić, Niš

View details

France    21 септ. 2020 - 25 септ. 2020

Journée des Langues
Language Week

Lycée Val de Sarthe, Sablé sur Sarthe

View details

Czech Republic    24 септ. 2020 - 24 септ. 2020

Evropský den jazyků
Language Day

Evropský spolkový dům, Pardubice

View details

France    26 јун. 2020

Speak Dating
Language Exchange

Goethe Institut Bordeaux, Bordeaux

View details

Italy    24 септ. 2020 - 26 септ. 2020

EDL 2019 - European Bedtime Stories eTwinning Project
Dissemination of good practice

IIS GALILEO GALILEI, Crema

View details

Serbia    01 септ. 2020 - 30 окт. 2020

Language Fest
Celebration

Sveti Sava Primary School, Kikinda

View details

Serbia    25 септ. 2020 - 25 јун. 2020

Charity Fair
Fair

Uzicka gimnazija, Uzice

View details

Serbia    25 септ. 2020 - 26 септ. 2020

Language games in the escape room
Challenge

Primary school '' 23.oktobar'', Sremski Karlovci

View details

Serbia    21 септ. 2020 - 25 септ. 2020

Evropski dan jezika
Language Week

Elementary school "Dositej Obradović" , Novi Sad

View details

Austria    24 септ. 2020 - 24 септ. 2020

Sprachenfest Graz/Language festival Graz
Language festival

GrazMuseum and Schloßbergplatz, Graz

View details

Serbia    14 септ. 2020

Us first dictionary
Language classes

Prokuplje , Prokuplje

View details

Denmark    25 септ. 2020 - 26 септ. 2020

Varde and the European Day of Languages
Language Day

Varde Kommune, Varde

View details

France    02 окт. 2020 - 02 окт. 2020

We speak the same languages
Challenge

Ecole hôtelière de Manosque, Manosque

View details

Pages: 1 2 Next  
Pages count: 2
Events count: 27

Гласајте за најиновативните настанот оваа година! 

За да додадете малку ‘зачин’ на настанот, секој посетител на веб-сајтот може да гласа за некој што тие го сметаат како најиновативен ЕДЈ настан. Изборот може да се должи на неговата креативност или само затоа што тоа навистина го претставува духот на Денот. Гласањето ќе биде отворено за еден месец од 20 септември - 20 октомври, а победникот ќе биде објавен во декември. Ќе следува и мала награда за организаторот на овој настан, кој ќе добие најмногу гласови.

Победникот за 2014 година беше училиштето “Koluszki Primary School“ од Полска. Нивниот настан, со интересен наслов "Language fun fair" доби над 1000 гласови во текот на периодот за гласање. Честитки до победниците!